Отделението по неонатология  в МБАЛ Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали

...
Отделението по неонатология  в МБАЛ Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали
Коментари Харесай

Неонатологията в МБАЛ – Кърджали с нова апаратура

Отделението по неонатология  в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ – Кърджали получи нов, съвременен респиратор за недоносени деца. Апаратурата е закупена със средства от акцията, инициирана от  Фондация „ Нашите недоносени деца ”, и към този момент действа за най-малките пациенти в болничното заведение, оповестяват от болничното заведение.

„ Апаратът е от  високо потомство с извънредно щадящо отношение при действието на белия дроб на новороденото. Този уред подкрепя личното дишане на детето, конструиран е по този начин, че се щади освен белодробната функционалност, само че и се възстановява кръвният поток; защищава и от доста други нарушавания, които пораждат от време на време при изкуствена белодробна вентилация. Наличието на тази здравна техника дава опция за възстановяване качеството на грижите в нашето поделение и надлежно доста по-добра неонаталната активност “, споделя доктор Нурие Шабан, шеф на отделението по неонатология.

Средствата, постъпили като дарения в акцията на Фондацията, са в размер на 45 025 лева и надвишиха оповестената сума за закупуване на респиратора, означават от лечебното заведение. С останалите средства са закупени и предоставени на отделението два перфузора и стол за кърмене.

През 2023 година в болничното заведение в Кърджали са родени 277 деца, от тях 6 двойки близнаци, недоносените са 49. Отделението е само по рода си в цялата Кърджалийска област. 

Ръководството на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ АД изрича сърдечни благодарности на всички донори, отзовали се на акцията на  Фондация „ Нашите недоносени деца ”, както и на Фондацията за помощта в изгода за здравето на всички бебета, който се раждат и се нуждаят от грижи. „ Благодарение на Вас, те ще имат разполагаем освен по-добра инсталация в първите дни след раждането си, само че и се усилва шансът за живот на всяко новородено недоносено дете и се дава опция на медицинските екипи да окажат навременна и качествена здравна грижа “, означават от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР